Новини

WORKSHOP „Дигитални обучителни ресурси в Електронното здравеопазване“
27 – 29 февруари 2020 г.
Нов Български Университет, София

Уъркшопът предвижда представяне на електронните ресурси за обучение в Електронното здравеопазване – работа с хора с увреждания, които са разработени до момента, демонстрация с 3D печат, тестване на софтуерни приложения и тестове за самооценка, събиране на информация за нуждите на потребителите – студенти, специалисти и пациенти и техните семейства, тестване на някои от готовите ресурси и събиране на информация и обратна връзка за ползваемостта и лекотата на употребата, събиране на резултати за научни цели и публикации в областта.

27.02. – 14:30 – 19:30ч. Зала 409, 1 корпус
28.02. – 09:30 – 16:00ч., Зала 409, 1 корпус
29.02. – 09:30 – 14:30, Зала 409, 1 корпус

Регистрацията е безплатна и включва кафе-паузи и обяд на 28.02 и 29.02. Необходима е предварителна регистрация на pollinamihova@gmail.com

На уъркшопа ще бъдат поканени студенти по психология, медицина, социална работа, специална педагогика, логопедия, обществено здраве, медицинска информатика и телекомуникации, специалисти от помагащи професии чрез връзки с техните професионални общности и организации, хора с нарушения и техните семейства чрез пациентските групи, организации и НПО, представители на медиите и държавните институции.
На уъркшопа ще бъдат поканени докторанти и студенти от партньорите в Румъния, Германия и Норвегия, специалисти и/или хора с нарушения и техни семейства като чуждестранни участници.

Официалната програма ще бъде публикувана на сайта на проекта (https://ehealth-edu.eu/bg/ ) на 23.02.2020 г.
За повече информация: pollinamihova@gmail.com
Нов български университет, София

……………………………………………………..

Д-р Робърт Мелило с новини за предстоящото обучение в София и книгата си „Хранителният режим на откъснатите деца“

https://www.youtube.com/watch?v=lghIiBq-ECY

Какви са новостите в областта на разстройствата в развитието и обучителните трудности?

Екипът на „Бонитатис“ с радост споделя новината, че през октомври месец тази година в София ще стартира сертификационен курс на д-р Робърт Мелило по Невропсихологически разстройства на развитието, обучителни трудности и поведенчески проблеми. Курсът е в 8 модула, в събота и неделя целодневно, през 6-8 седмици и е предназначен за лекари, терапевти и педагози. След завършване на всички модули и успешно взимане на изпитите, всеки ще получи сертификат.

 

Някои от сертифицираните специалисти ще бъдат поканени да вземат участие в допълнителен модул и да бъдат лицензирани да работят конкретно по Метода Мелило. Очаквайте подробности скоро, а онези от вас, които искат предварително да се запишат за участие в курса, могат да го направят на info@bonitatis.org На този етап са достатъчни име и фамилия, професия и имейл адрес.